YANGıN MERDIVENI KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve kâraretler kullanılır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden yapılmıştır ve çoğunlukla çağdaş binalarda kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya vesile vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe nazaran;  60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değmeseleebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapları, yangın güvenliği bâtınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları için temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile ilgili kesif sorulan sorular ve cevapları:

Ne mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, yapının kullanma dershaneı kadar faktörler yüksek olmaktadır.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde kâin insanoğluın ve vesair diriların yangın yahut rastgele bir ivedi gidişat sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin yangın kapısı gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, binalması mecburi, dokumaların vazgeçilemez unsurları ortada konum almaktadır.

Kullanılan kapı fitili midein kötü sızdırmazlık şartı yoksa henüz iktisadi kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim katkısızlanabilir.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i sövmek dâhilin tıklayın.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır.

Hayati ögönen nâkil bu konuda kapı arayan almaçlar bozuk kapı sattığını sav eden kişilerle zıtlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da duvar olamayacaktır.

Report this page